Bazı firmalar kombi ve petek temizliğinin her yıl yapılması gerektirdiğini söylesede aslında ihtiyaç yokturç yoktur. Esenler Mekanik tesisat doğalgaz firmasına soracak olursanız ortalama 2 yılda bir temizleme yapılması ihtiyacınızı görecektir.
Her yıl temizlik yaptıran kullanıcılar olabilir bunun sebebi radyatörün kalitesi ile ilgili olabilir. Kalorisi düşük kalitesiz petekler içten çürüme yaparak tesisatın içerisinde kirlilik meydana getirir. Kullanılan petek marka modeli bu konuda en dikkat edilmesi gereken özelliklerden biridir.
Petekleriniz iyi yanmıyor veya üst tarafı sıcak alt tarafı soğuk olmaya başlamışsa kalorifer tesisatınıza bakım yaptırma zamanı gelmiş demektir.
Radyatörlerin yeterli ısıda yanmama nedenlerinden biride sıcak suyun yeterli hızda sirkülasyon yapamamasıdır.
Isınma problemi yaşayan evlerde sadece petek temizliği veya tesisat temizliği yaparak çözüm bulmak zordur. Deneyimli petek temizleme ve tesisat ustalarımız öncelikle peteklerin neden ısınmadığı ile ilgili sorunun sebebini bulurlar. Kalorifer petekleri ters bağlanmış olabilir bu gibi sorunları anlamak profesyonel, eğitimli ve tecrübeli ustalarla ancak mümkündür.
Eğitimli elemanlarımız petek temizliği konusunda dairelerde, işyerlerinde, ofislerde yaşanan ısınmama sorunlarını özellikle yerinde görerek deneyim kazanmış personelden oluşmaktadır.
Bazı evlerde yeterli büyüklükte kombi ve tesisat yapılmamış olması peteklerinizin gerekli derecede ısı transferi yapmamasına neden olur. Sıcak suyun kombiden çıkış yapıp tesisat borularından radyatörlere giriş yapana kadar olan kısımlarda bütün istenmeyen sonuçlar meydana çıkarır.
Çoğu zaman pislenmiş tesisatlar temizlendikten sonra bazı bölümlerde kireç tamamen yok olmayabilir. Petek temizleme işlemi yapıldıktan sonra tesisatın içerisine mutlaka koruyucu sıvı eklenmesi gereklidir. Çünkü evinize Mekanik Tesisat Doğalgaz firmamız yada farklı bir firma gelip petek temizliği yapacağız dediklerinde 3 saat içerisinde ancak kaba pislikleri temizleyebilirler. Koruyucu sıvının temizleme kimyasalından farkı tesisatın içerisinde kalmasıdır. Sıcaklıktan en çok etkilenen bölge ısıyla temas halinde olan noktadır. Bu nedenle kombilerin eşanjörleri en çok kireç oluşan parçalardır.
Temizleme sıvısı asidik özellikte bir sıvı olduğu için kombinin içerisine gönderiken dikkatli olmak gerekir. Çünkü petek temizliği esnasında kimyasalın asit içeriği kombinin contalarına ve alüminyum parçalara zarar verebilir.
Bu zarar hemen öyle ortaya çıkmaz temizlik yapıldıktan 3 ile 5 gün arasında zamanla belli olur. Kombi eşanjör delikleri kirece maruz kaldığında tıkanır ve sıcak su çıkışı zayıflamaya başlar. Ancak petek temizliği bittikten sonra sistemin içerisine 1 litre koruma sıvısı ilave edilirse kombi çalıştırılmaya başladığı andan itibaren suya karışarak peteklerin ve kombinin bütün noktalarını dolaşır. Radyatör musluk aralarını, kolektör vanalarını metalik renge dönüştürür. Koruyucu sıvı temel olarak bir kimyasal olduğu için ısıtma sisteminin içinde 10 yıl kalsa bile herhangi bir zarar vermez.
Metal malzemelerin içinden geçtiği süre boyunca metali yeni gibi yapar.
Kombi çalışırken bu sıvı hareket halinde olur su sirkülasyon yaptıkça sürtünme yoluyla değdiği her metal parçayı ilk gün ki haline çevirir. Tamamlanmış bir petek temizliği yaptırmak istiyorsanız mutlaka sistemin içerisine koruyucu sıvı eklenmesini petek temizleme şirketine mutlaka söyleyin.
Detaylı bilgi için petek temizleme işlerinde uzman olan Mekanik Tesisat Doğalgaz firmamızı arayabilirsiniz.